perjantai 17. syyskuuta 2010

Synttäreitä

Terveisiä kaatosateesta! Syksy alkaa selkeästi lähestyä, vettä tulee ku aisaa ja kelit viilenee. Poikkeuksellisen lämpimän kesän jälkeen saadaan näköjään poikkeuksellisen kylmä syksy, normaalisti tähän aikaan pitäisi kuulemma olla vielä ihan lämmintä. Löydettiin kämppiksen kanssa eilen lämmitysnappi ja napsautettiin lämmöt päälle, tuloksena metelöivä lämpöpatteri ja huonosti nukuttu yö. Joten huspois viileät kelit ja aurinkoa kiitos!

Keskiviikkona juhlittiin Aurélien (Sveitsi) 22-vuotissynttäreitä kiinalaisen merkeissä. Aurélie oli varannut meille pöydän ravintolasta joka osoittautui tosi kivaksi paikaksi! Tarjoilijat asettivat tilaamamme ruoka-annokset keskellä pöytää olevalle pyörivälle levylle jota sitten pyöriteltiin ja maisteltiin ruokaa kaikilta lautasilta. Kiinalaisen jälkeen piipahdettiin tosi kivassa kahvilassa, jossa paikallinen jazz-bändi soitteli kivaa musiikkia. Tilasin kuumaa omenasiideriä, tätä haluan Suomeenkin! Kyseessä ei nimestä huolimatta ole siideri vaan mehu joka maistuu ihan mummun tekemältä omenamehulta, namm!

Lauantaina on tiedossa toiset synttärit, tällä kertaa paikallisen. Sitä ennen lähdetään piipahtamaan Vermontin pääkaupungissa Montpelierissä. Junalla matka kestää 45 min joten ehditään käydä siellä ihan päiväseltään. Päivä riittää Montpelierin näkemiseen ja kokemiseen kuulemma ihan hyvin, kyseessä on 12 000 asukkaan kaupunki. Eli vähän kuin kävisi Ylivieskassa:D

Ennen lähiseutumatkailua on kuitenkin luvassa opiskelua, tänään ei ole luentoja mutta lukemista sitäkin enemmän. Ensi viikolla on jo eka tentti, iiik!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti