sunnuntai 29. elokuuta 2010

Honey Moon

Heippa! Valtavan suuret pahoittelut hiljaiselosta, päivät on tällä hetkellä niin hektisiä etten millään oo ehtiny netin ääreen. Olinpaikka on siis vihdoin ja viimein Burlington, Vermont ja täällä olisi tarkoitus viettää syksy. Vikat päivät New Yorkissa meni kivasti vaikka vettä tuliki kaatamalla koko ajan, tiistaina hyppäsin junaan ja puksutin parin muun vaihtaritytön kans tänne Burlingtoniin. Keskiviikkona alko orientaatio ja sitä kesti perjantaihin asti joten päivät on ollu täynnä kampuskierroksia, infoa käytännön asioista ja luentoja siitä kuinka ei kannata juoda tai polttaa ruohoa. Turvallisuusluennolla puhuttiin lisää alkoholin vaaroista, yksin  liikkumisesta, hälytystolpista joita kampuksella on pilvin pimein, ovien lukitsemisesta ym. Muistutettiin myös että ei saa luntata, plagioida tai tehdä läksyjä toisten puolesta koska silloin se toinen ei opi. Nämä asiat on hyvä kerrata koska oon ollu yliopistossa vasta viis vuotta:D

Mutta orientaatiot on nyt ohi ja jäljellä on avajaisviikon tapahtumia ja uusiin kavereihin tutustumista. Vaihtareita UVM:ssä (University of Vermont) on noin nelisenkymmentä ja kaikki mantereet Etelä-Amerikkaa lukuunottamatta on aika hyvin edustettuna. Porukkaa on Ruotsista, Hollannista, Saksasta, Ranskasta, Italiasta, Iso-Britanniasta, Venäjältä, Thaimaasta, Etelä-Koreasta, Kiinasta, Japanista, Australiasta, Uudesta-Seelannista ja Ghanasta. Olin aika yllättyny että täällä on toinenkin tyttö Suomesta, luulin olevani ainoa. Mutta kiva puhuu välillä suomeeki vaikka porukassa ollessa puhutaan englantia, paitsi silloin ku halutaan että muut ei ymmärrä:) Oon viettäny eniten aikaa mun italialaisen kämppiksen Federican, hollantilaisen Danan, italialaisen Magalin, saksalaisen Nickin ja tän suomalaisen Nooran kans. Ne on kyllä huippuja ja muutki on tosi kivoja eli hyvä porukka meillä!

Burlingtonista sen verran että tää on Vermontin osavaltion isoin kaupunki vaikka ei pääkaupunki ookkaan. Asukkaita on n. 40 000 plus opiskelijat joita on n. 10 000 eli opiskelijaporukkaa näkee aina ja jatkuvasti joka paikassa. Kampus sijaitsee n. 1-2 km keskustasta joka on tosi kiva! Muistuttaa itse asiassa vähä Jyväskylää, siel on samantyyppinen kävelykatu jossa on kauppoja ja ravintoloita. Pari katua kävelykadusta alaspäin on järvi nimeltä Champlain. Se on tosi iso ja ihan mielettömän kaunis, takana näkyy vuoria ja metsää on joka puolella. Aurinko laskee järven taakse, ens viikolla päästään ihaileen sitä risteilyllä! Myös kampusalue on tosi kiva, myös se muistuttaa tosi paljon Seminaarinmäkee punasine tiilitaloineen jotka tosin on tuhat kertaa nätimpiä ku Jyväskylässä, sori vaan Alvar Aalto:) Asuntola jossa asun sijaitsee ihan kampuksen keskellä ja on muutenki tosi keskeinen paikka, täällä on paljo tapahtumia ja ruokapaikkoja ja melkein kaikki vaihtarit asuu täällä. Talojen ympärillä on isoja ruohokenttiä kivoja hengailupaikkoja, tykkään! Muutenki musta on tosi hauska asuu kampuksella koska aina näkee ihmisiä ja millon vaan voi pistäytyä syömässä tai kahvilla tai nurtsilla istuskelemassa. Tää meni nyt vähän hehkutukseksi mut ku tykkään niin kovasti tästä paikasta, en malta oottaa et luennot alkaa ja pääsee oikeesti kunnolla asettautuun tänne asumaan. Tällä hetkellä osa tavaroista on nimittäin vielä laukussa ja huone vähä sekasin, tyynyt ja muu tarpeellinen on jo tosin hankittu Walmartista. Lupaan laittaa kuvia huomenna, tosin en oo niitä vielä täällä ihan hirveesti ottanu. Mut nykin kuvat on ainaki luvassa! Huomenna ohjelmassa myös biitsillä loikoilua koska lämmintä on n. 30 astetta ja sitä ei kuulemma kestä enää kauaa.

Ai niin, käytiin Federican ja Nickin kanssa äsken jätskillä Ben&Jerrysillä, oli hyvää! Iski valinnanvaikeus koska tarjolla oli n. miljoonaa eri sorttia. Istahettiin penkille syömään ja meitä tuli jututtaan joku paikallinen rantojen mies, se kerto meille innoissaan kuinka miehet rakastaa naisia ja antaa niille lapsia mutta kuukautiset on kuitenki jumalan syytä. Hyvä tietää! Ja Honey Moon-otsikosta sen verran että meille näytettiin orientaatiossa kuvio jonka mukaan kaikki vaihtarit on aluksi ihan innoissaan kaikesta koska uusia juttuja on niin paljon, eletään siis kuherruskuukautta. Mutta kyllä se into kuulemma tästä laantuu ja kuukauden päästä ollaan ihan pohjalla ja vollotetaan koti-ikävää. Saa nähä miten käy, pidän teidät ajan tasalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti