torstai 28. lokakuuta 2010

Long time no seen

Heippa piiiitkästä aikaa! Blogin päivitys on vähä jääny ja kaikkee on tapahtunu niin paljo että jos sen tähän kirjottaisin niin melkonen romaani tulis. Lyhyestä virsi kaunis, viime viikkoihin on sisältynyt kahden päivän vaellusreissu upeissa (ja kylmissä) maisemissa Vermontin vuorilla (kuvia täällä), ainakin kolme tenttiä, sekalaista tapahtumaa kampuksella ja kampuksen ulkopuolella, sekä roadtrip. Roadtripistä sen verran että vuokrattiin tytsyjen kans auto päiväksi ja ajeltiin Burlingtonin ympäristössä, käytiin viimein Vermontin pääkaupungissa Montpelierissä sekä muutamassa muussa pikkukylässä, löydettiin sattumalta upea vesiputous ja vierailtiin Ben&Jerry’s jäätelötehtaalla. Matkalla auton peräkonttiin eksyi myös viisi kurpitsaa, ne olivat peräisin kurpitsafarmilta jonka ohi ajettiin. Farmi oli kiinni mutta kurpitsat lojuivat pihalla ja koska haluttiin muutama pallero mukaan, niin jätettiin rahaa oven alle ja napattiin oranssit kaverit mukaan. Kymmenen dollaria viidestä kurpitsasta saattaa kyllä olla aika alakanttiin mutta ajatus oli tärkeinJ Nyt kurpitsat mollottavat hyllyllä ja odottavat kaiverrusta.

Kurpitsoista aasinsilta tulevaan viikonloppuun: Tänä viikonloppuna Amerikassa juhlitaan siis Halloweenia. Kyseessä oli alunperin sadonkorjuukauden päätösjuhla, johon liittyi myös henkien karkotusta kokkotulia polttaen. Halloween on Yhdysvalloissa joulun jälkeen suosituin juhla joten ei ihme että se on tehnyt tuloaan jo jonkin aikaa. Talojen koristelu kummituksilla ja kurpitsoilla alkoi hyvissä ajoin lokakuun alussa, aika lailla samaan aikaan kun joulukonvehtit ilmestyivät kauppojen hyllyille Suomessa. Oon aika innoissani Halloweenista ja myös amerikkalaiset on ihmeissään kun kerron ettei Suomessa sitä juhlita. Odotettavissa on siis lapsia naamiaisasuissa kiertämässä ovelta ovelle karkin ja keppostelun merkeissä ja yliopisto-opiskelijat ottavat tietenkin hyödyn irti tästäkin juhlasta. Vähän isompiakin lapsia on siis naamiaisasuissa liikkeellä. Kolusimme tyttöjen kanssa viime viikolla Burlingtonin suurimman Halloween-kaupan ja jokaiselle löytyi oma asu, itse aion sonnustautua merimieheksi. 

Halloweenista tulee siis juttua blogiin ensi viikon puolella, mutta vielä on muutama päivä viikonloppuun. Viime perjantaina lensin New Yorkiin äitiä ja isää vastaan, vanhemmat ottivat hyödyn irti siitä että tyttö on Amerikassa :) Tällä hetkellä istutaan bussissa kohti Kanadaa, tehdään pikaviisiitti Montréaliin. Huomenna takaisin ja sitten lähteekin lento jo New Yorkiin ja Suomeen. Itse pysyttelen täällä vielä parisen kuukautta täydennettyjen karkki- ja hapankorppuvarastojen voimin. Amerikkalaiset karkit on kamalaa kuraa, olikin jo ikävä Kaatissäkkiä ja Sirkusaakkosia ja tietenkin Fazerin sinistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti